úterý 8. června 2010

Včera


Tak jak včerejšek začal, tak i skončil ..... začal brzkým ranním deštěm a skončil mým večerním pláčem :-(
Dopoledne bylo všude mokro a ošklivě zataženo, tak jsme zůstali s Tomískem doma. Přijela Pavla a my dvě ženské + malý chlap si užili pohodové dopoledne. Pavla musela do práce a Tomísek šel do postele.
Přišla nádherná průtrž mračen /já vím, mně se to píše, nežiji na Moravě/. Tomísek se vzbudil po hodině a půl spánku a byl nenaložen :-( Chvilku jsme se plácali na zahradě a pak jeli k našim. Tam už čekali obě starší děti a Honzík dodržel slovo - nechal se konečně ostříhat. Pak ještě rychlý nákup a domů ...... a už v Albertu to začalo.
Kupovala jsem si nealkošampáňo /pořád kojím a asi budu ještě dlouho/a na dotaz proč, jsem odpověděla, že si ho vypiji s tetou Blankou, když mám ten svátek. Na to zareagoval Honzík a slovy "Tak všechno nejlepší" můj svátek odbil :-( Myslela jsem, že to nerozdýchám, ale je to prostě puberťák.
Doma jsme dali kafe na zahradě. Velký Honza stále dodělává plot, já se snažila uhlídat Tomíka, byl to takový klidný podvečer. Honzík ugriloval večeři pro všechny ..... já šla uložit Tomíka ....
a v tom mi došlo, že zbytek rodiny, ač se od pátku navzájem ujišťoval, že svátek mám až v pondělí - tak na něj zapomněl.
A bylo to - moc se poslední dobou nevyspím a přiznávám, že jsem přecitlivělá - už mi tekly slzy jak hrachy a bylo mi to strašně líto. Všechno co jsem měla v sobě schované jako křivdy, vyplulo hezky na povrch .... naštěstí jsem dokázala Honzovi říct, když se mne zeptal co se děje, že mám asi svátek .... ten si dal jmen a zmizel ..... a já v tom vzteku vycídila obývákokuchyň :-))) Honza se objevil s hrnkovou kytkou /kde ji vyčaroval fakt nevím, zmizel nějak kolem 21.00/ a omluvou. Jsem ráda, že jsem mu dokázala říct, co mne trápí a vzduch se vyčistil. Dřív jsem to nedokázala, měla jsem za to, že by chlap měl vědět sám, co jeho ženu trápí - až další vztah a hlavně Honzova slova hned na začátku - "Když něco chceš, tak si řekni - já Ti do hlavy nevidím" mne to naučili. Mám s tím velké potíže, ale snažím se. Moc si Honzy, za to, že dokáže ustát mé nálady, vážím.
Ještě přišla Kačka s krabičkou, ve které jsem dostala oční stíny a lak a taky pár čokoládiček. Vím, že ji tohle mrzí víc než mne a snažila se mi dát něco, co by mne potěšilo :-) Kačí - mám Tě moc ráda.
A pak už jen postel - Tomík se vzbudil jen třikrát a už dnešní den.

Na fotce je Kačka s Tomísem

3 komentáře: