úterý 28. září 2010

Tak už neprší

     Ale stejně to stojí za ...... Ploučnice stále stoupá, Pavla má domeček opět v ohrožení. Před chvílí psala, že už mají preventivně vystěhováno :-( Byli jsme tam přes poledne trochu něco pomoc, ale ono toho už moc nejde :-(
     Je zvláštní, jak je ta voda nepředvídatelná. V poledne na vodočtu v Lípě chybělo do srpnové kulminace skoro metr a půl a v Polici a okolí to na některých místech vypadalo hůř než v srpnu a naopak někde jakoby o vodě nic nevěděli. Nejhorší je ta bezmoc - člověk udělá co může a pak jen čeká, jak to tentokrát dopadne. Kulminace v Polici prý zítra kolem poledne .... už teď se jim o dům opírá 10 cm vody, jak to dopadne tentokrát, když je čeká ještě nějakých 12 hodin?
     Honza našel zajímavý článek. Je napsaný ještě před prvními povodněmi v roce 1997: http://www.vesmir.cz/clanek/nase-male-pluvialy-(2) Jen je dost děsivý .... snad to nevyjde.
     A Tomík? Dneska se opakovala jeho megaprotivnost .... a odpoledne byl osypaný. Vypadá to podle průběhu na šestou nemoc. Já už na takovouhle možnost úplně zapomněla. Zítra sjedeme k doktorce, aby to potvrdila a zkontrolovala mu průdušky. Snad už bude jeho nálada lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat