sobota 23. dubna 2011

Slibovaný recept na kachnu

Kachna na pomerančích:
1 kachna, 3 pomeranče, 2 jablka, 200 ml pomerančového džusu, 100 ml bílého vína, 2 lžíce kečupu, 2 bobkové listy, 1 hrst petržele, pepř, sůl
     Kachnu omyjeme, osolíme, opepříme, naplníme nakrájenými jablky a 1 nakrájeným pomerančem, nasekanou petrželkou a bobkovým listem. Dáme do pekáče prsíčky dolů, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě do poloměkka. Pak obrátíme, podlijeme vínem a bez poklice pečeme do zlatova. Měkkou kachnu vyndáme, do vypečené šťávy přilijeme džus a přidáme kečup, trochu nastrouhané kůry a povaříme. Kachnu rozporcujeme,obložíme kolečky pomeranče a podáváme přelité omáčkou s ovocnou nádivkou z kachny. Já k ní uvařila brambory, kamarádka udělala rýži s rozinkami

2 komentáře:

  1. Já si snad na Velikonoční pondělí dám kachnu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dej, byla fakt moc dobrá, taková lehká - nekachnová :-)

    OdpovědětVymazat