neděle 29. května 2011

Dnešek

     Dnes se nám povedla spousta věcí - nejprve oběd. Ve fázi své nepohyblivosti jsem zhlédla v televizi kde co. Taky několik dílů Prostřeno. Zaujal mne tam recept na Sloní uši. Je to v podstatě velmi jednoduché. Plátky masa - zhruba 750 g - /originál krůtí, ale já použila vepřovou kotletu/ naklepete, osolíte, opepříte a potřete plnotučnou hořčicí. Rychle osmahněte. Na plátky dejte nádivku z 1 Nivy /takový ten zatavený trojúhelník/, 1 šlehačky a nadrobno nakrájených barevných paprik /já dala 1 červenou a 1 žlutou/. Sepnětě párátky, zbytek nádivky dejte navrch a celý pekáček šoupněte na 10-20 minut do rozpálené trouby. To byla ňamka - všichni se olizovali.
     Pak se nám povedlo odpočívat - to je taky důležité, ne? :-) Kačku jsme odvezli do Boru, sami se zastavili ve Sloupu u rybníka - a ač je to nejstudenější koupání široko daleko, našli se tací, kteří se koupali :-)
Ještě jsme se zastavili na letišti na nanuka, v Obi pro lepení na bazén a pak už domů - noha dostala dost zabrat. Ale ještě jsme zprovoznili menší bazén, větší zalepili ..... dnes se nám opravdu dařilo :-)

3 komentáře:

  1. Ahojky,

    trošku jsem pročetla blog,moc pěkné povídání. Dnešní recept zní lákavě a přeji,aby si noha už dala říct a nebolela.:-)

    Krásný večer.
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Jj..ten recept ...to bych si dala :o) ...a koupáni taky...jen ty plavky sehnat ..chjo

    OdpovědětVymazat
  3. Recept opravdu stojí za vyzkoušení a plavky? Tak to je i můj problém :-(

    OdpovědětVymazat